THE SPIRIT & THE BLUES!!

Det är något av en tidsresa, gripande och storslaget att få sjunga de här tidiga, ofta varmt religiösa bluesmelodierna och texterna i en kyrka. Melodier och texter som präglas av det arbete, slit och lidande människor tvingades utstå, men också av den varma empati och sanna Gudstro som fick dem att orka vidare.. För mig är det närapå lika viktigt att kunna historien och bakgrunden till musiken som musiken själv!!!

Johan "Bottleneck John" Eliasson

Jag har ett konsertprogram kallat "THE SPIRIT & THE BLUES", en konsert där det spelas musik från en förgången tid, traditionella "bluesiga" gospelsånger från Mississippideltat i södra USA.. Där musiker spelade blues på juke-joints och barer på Lördag kväll och nästa morgon spelade samma musiker gospelmusik i kyrkan.. Texterna var olika, men musiken densamma.. Jag har alltid älskat och fascinerats av den andra sidan av bluesen och detta är min hyllning! Främst traditionella sånger men också några av mina egna låtar.. Denna konsert är mycket lämplig för kyrkor, där sådan musik verkligen hör hemma, men även i andra sammanhang passar det bra med den här musikformen. Spirituals som framförs intensivt, känslofyllt, ibland tillbakalutat, ibland full fart!!

 

Sjunger du i en gospelkör och vill ge en konsert med gammaldags   traditionell gospel/blues med rötterna i deltat? Det fixar vi!!

Tillsammans kan vi genomföra en konsert med gamla traditionella spirituals, helt enkelt "andliga blueslåtar" och din kör sjunger med oss. Till exempel: Jag och mina medmusiker börjar konserten genom att spela 3-4 låtar och sedan kommer kören upp på scénen och vi sjunger, låt oss säga, 6-8 gospelblueslåtar tillsammans! Konceptet fungerar mycket bra i en kyrka och publiken gillar verkligen detta!! Men naturligtvis behöver man inte framföra dessa sånger i kyrkor, det här passar in överallt.   Jag kan även göra denna konsert som duo eller trio, beroende på plats och publik. Men med hela bandet blir det ju allra bäst.. Vi jobbar tillsammans med att kören ska hitta den "bluesiga" röstklangen och vibratot samtidigt som vi går igenom låtarna inför konserten

Denna konsert kan utföras med mig och en pianist eller med hela bandet, ni väljer..

 

Kontakta mig om du och din kör skulle vara intresserade av detta program!

Noter och arr finns klara..!!

Mejla till: gospelblues(a)johaneliasson.com för mer info.

Tel.nr: 070 – 642 67 22

 

Välfyllt i Gamla Kyrkan, Östersund!

 

 

 

 

 

A'cappella gospel blues..

 

Åmåls Bluesfestival, stående ovationer i Gamla Kyrkan! 

Fantastiskt rolig spelning!!

 

 

Fullsatt...!!!

Och kö utanför under konserten, trevligt!

 

Spirituals som framförs intensivt, känslofyllt, ibland tillbakalutat, ibland full fart!!

Preachin' the Blues..

Denna gospelblues passar ALLA körer, stora som små!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Fullsatt kyrka i Wespelaar, Belgien, underbar publik!!

Det var en fantastisk stämning i kyrkan!

 

 

   

På scén i södra Italien